Utbytesstudier

Oavsett om du läser vårt program på kandidat- eller masternivå har du möjlighet att göra en utbytestermin. Inom ramen för kandidatprogrammet ligger denna på termin 4 eller 5 och inom masterprogrammet på termin 3.

Studera utomlands

Lunds universitet har kontakter över hela världen genom olika avtal. Gemensamt för alla är att du erbjuds en avgiftsfri studieplats vid det mottagande universitetet. Hur din ansökan ser ut beror på vart du vill åka och inom vilken typ av utbytesavtal du vill att resa. Tänk på att vara ute i god tid! Om du ska utanför Europa så behöver du ha en ansökan klar minst ett år innan du planerar att vara iväg.

Utbytesstudierna söker du via HT-fakulteten. Det internationella kontoret inom Humaniora och Teologi är beläget på SOL-centrum, i Absalonhuset på bottenvåningen.

Du kan också söka till lärosätena utomlands helt på egen hand, men då får du göra allt arbete själv och vara beredd på att betala terminsavgifter. Studentservice har uppdaterade kataloger med adresser och telefonnummer till olika utländska universitet. Där finns också handböcker samt datorer där du kan leta fram utbildningsinformation.

Du hittar mer information om Erasmus studier och utbytesstudier på länkenUtbytesstudier inom Område HT